Снимка Марияна Николова, фейсбукМинистърът на туризма инспектира днес летище Варна. Марияна Николова изрази задоволство

...
Снимка Марияна Николова, фейсбукМинистърът на туризма инспектира днес летище Варна. Марияна Николова изрази задоволство
Коментари Харесай

Марияна Николова: Впечатлена съм от всички мерки, които са въведени на Летище Варна

Снимка Марияна Николова, фейсбук

Министърът на туризма инспектира днес летище Варна. Марияна Николова изрази удовлетворение от въведените противоепидемични ограничения и изрази вяра, че това ще увеличи пътникопотока към морската столица. 

Ето какво написа Марияна Николова в персоналния си профил във фейсбук:

" Проведох работна среща с Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “, и с представители на мениджмънта на летището. В полемиката участваха кметът на община Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев.

Безпрецедентният спад в интернационалните пътувания, по някои калкулации представляващ повече от 70%, и другите ограничавания за пътешестване понижиха доста размера на пътникопотоците, а обстановката сега продължава да лимитира свободното придвижване на хора и това безспорно се отразява и на туризма, заявих по време на диалога. В тази връзка би трябвало да се направи повече за адаптиране на рестриктивните мерки за пътешестване, с цел да се отговори на характерните опасности за здравето на пасажерите и за приемащите дестинации, като в същото време бъде улеснено пътуването за тези, които дават отговор на въведените условия. Ситуацията е доста динамична и прогнози мъчно се вършат, само че все пак политика е и ще продължава да бъде границите да са отворени и единствено в краен случай да се изисква негативен PCR тест, подчертах в хода на диалога.

Господин Кванте показа информация за полетите, осъществени на двете морски летища – Варна и Бургас, и финансови резултати на компанията. Той изясни, че все още за тази година се следят позитивни трендове в резервациите за полети от някои дестинации. На двете летища има основана организация за бързо тестване на пасажерите, разясни още изпълнителният шеф. И посочи, че на портовете към този момент е основана организация за тестване на пасажерите с PCR. Ние сме в топ класацията по въведени ограничения за предотвратяване на пасажерите по отношение на всички 30 летища в групата на Фрапорт, осведоми още изпълнителният шеф. И разясни, че е сложено особено покритие на всички контактни повърхности, като порти и тоалетни, което убива вирусите.

Летище Варна е от извънредно значение за развиването на района, съобщи Иван Портних. Той благодари на управлението за положителното съдействие и партньорство сред локалните управляващи и управата на врата.

Инспектирах летището в морската столица, като персонално се уверих в спазването на всички противоепидемични ограничения. На място открих, че на летището са въведени всички одобрени правила за работа, които подсигуряват сигурното и безвредно пътешестване на туристите. Впечатлена съм от всички ограничения, които сте въвели. Това ще способства за поощряване на пътникопотока към Варна, която е предпочитана дестинация. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР